Защо е полезно да консумирате храни без глутен?

Какво представлява глутенът и защо е полезно да консумирате храни без глутен – предстои да научните от следващите изречения в днешната ни публикация.

По начало глутенът е протеин, който се съдържа във всички житни изделия. Можете да си го набавите, приемайки храни, които имат в състава си пшеница или други нейни форми като лимец, грис, булгур и др. За съжаление обаче по последни данни този протеин не е никак полезен за здравето на човек. Дори има хора, които страдат от глутенова непоносимост. Това, което е от значение в момента е, че вече има начин да не консумирате продукти, които в състава си съдържат глутен. Ще попитате, че те кои храни са богати на глутен по принцип? Отговорът е почти всички. Хранително-вкусовата индустрия започна да добавя все повече от протеина в храните с цел да подобри вкуса им, такива са хлябът, бисквитите, шоколадите, соевите продукти, дори глутен може да откриете в състава на и някои пасти за зъби.

Защо е важно да консумирате храни без глутен и откъде да ги откриете?
След като уточнихме, че глутен има в почти всички продукти, които консумираме – трябва да изтъкнем и факта, че натрупването му в организма може да доведе до алергии, проблеми с храносмилателната система, отпадналост, промени в теглото и други. Да избягвате глутена, това в никакъв случай не означава, че трябва да се откажете от любимите си храни. Био магазин lifestore.bg предлага всякакви храни без глутен, а предимството, което ви предоставя е бързо и лесно пазаруване, изцяло онлайн.

Защо е полезно да консумирате храни без глутен?

Ето и някои от предложенията на lifestore.bg за по-здравословен начин на живот. Например, хлябът е най-често консумираната стока. Българинът рядко сяда без няколко филийки хляб на масата, а именно този продукт е с много голямо съдържание на глутен. От био магазина предлагат различни видове храни без глутен, съответно и такъв хляб, който по нищо не се различава като вкусови качества от обикновения глутенов. Как го правят ли? Магия. Реалността обаче е друга. От lifestore био магазина работят с едни от най-добрите производители на без глутенови храни. Можете да научите повече за всички здравословни стоки, още сега, посещавайки сайта им.

Публикувано в Здраве с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.