Дървени детски играчки

В миналото дървените детски играчки са били изключително популярни.  За съжаление днес нещата не стоят по този начин, защото тези играчки са смятат за остарели и напълно ненужни. Тази статия е посветени именно на дървените играчки и на ползата и доброто влияние, което оказват върху нашите малки съкровища.
Неоспорим факт е, че дървените детски играчки развиват детското въображение и фантазии. Това може да се случи, като децата сами измислят забавни истории и се превръщат в главните герои в тях.
Огромно предимство на дървените детски играчки е, че те са изключително здрави. Това означава, че те издържат без никакъв проблем на хвърляне, стискане, ритане и късане. Практически е невъзможно да бъдат счупени от малчуганите, което означава, че ще могат да им се радват доста дълго време. Сигурни сме, че ви е направило впечатление колко некачествени са днешните играчки и колко лесно могат да бъдат счупени. А по този начин се създава опасност за нашите деца, тъй като могат да погълнат или да се наранят на някоя от счупените части.
Дървените пъзели са чудесна играчка, която не само се харесва изключително много от децата, но и има доста полезна функция. Тези дървени играчки спомагат за развитието на координацията между очи и ръце на малките ни съкровища.
Ако сте се убедили, че дървените играчки наистина биха оказали благотворно влияние върху децата, то тогава трябва да се съобразите със следните правила. Купувайте играчки, които са произведени от различни видове дървесни материали. Разбира, се изработката им трябва да отговаря на изискванията за безопасност на Европейския съюз – потърсете „CE“, който е сигурен знак, че продуктът е качествен. В никакъв случай в дървесината не бива да има никакви дупчици и повърхността да бъде абсолютно гладка. Ако играчката има и метални елементи, то те трябва да имат антикориозно покритие. детски играчки от detski-igrachki.com

Публикувано в Статии с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.