Радиаторните вентили са няколко вида

Сигурни сме, че и вие, както и много други хора у нас, ползват панелни радиатори в домовете си.  Разбира се, това се дължи на факта, че повечето сгради, било то жилищни или административни, са топлофицирани и това е най-разпространеният метод за отопление.
Без съмнение ви се е случвало да оставите радиатора включен на пълна мощност през целия ден, което всички знаем, че не се отразява никак добре на месечните ви сметки за отопление. Но знаете ли, че на пазара се предлагат радиаторни вентили, които могат автоматично да регулират притока на вода в радиатора по предварително зададена схема. Става дума за термостатичните радиаторни вентили, които можете да откриете във всеки един магазин за отоплителни системи.
Най-вероятно се досещате, че радиаторните вентили, които са термостатични, са доста удобни и са чудесни за всички нас, тъй като през деня, когато сме на работа, няма нужда жилището да се отоплява напразно.
По-голямата част от вентилите са направени от месинг, който в последствие е полиран. Но има и модели, които са изработени от доста благородни метали от типа на злато, хром и никел. Също така вентилите се предлагат в различни форми, за да отиват максимално много на интериора в дома ви.
Трябва да знаете, че лирите за баня, както и колонните радиатори, се продават заедно с вентилите. Но по ваше желание те могат да бъдат сменени, за да бъдат пригодени към вашия вкус.
Ако пък нямате нужда от термостатични радиаторни вентили, бихте могли да се доверите и на обикновените. Те се регулират ръчно със завъртане и както най-вероятно се досещате, цената им е по-ниска от тази на термостатичните.
Изборът за радиаторен вентил е изцяло ваш, тъй като вие сами можете да прецените кой модел е най-подходящ за вашия дом.

Публикувано в Статии с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.