Windows Phone 8 OS и Android Os в HTC – сензационно!

Смартфоните на HTC са едни от най-популярните мобилни телефони на пазара у нас и в цяла Европа. Те успяха бързо да станат истински конкурент на iPhone 5 и всички останали водещи марки смартфони на пазара. Този вид смартфон се развива с бърза скорост и това се наблюдава при всеки следващ модел на марката. Предстои да се случи нещо сензационно за HTC.

От скоро в медийното пространство се разпространява новината, че Microsoft преговаря с HTC за опцията тя да включи операционната си система Windows Phone 8 OS в следващия модел на смартфон HTC. Това не е само мълва, а проект по който сериозно се работи. На срещата всъщност се е разискало внедряването на платформата на Microsoft като втора операционна система за HTC. Това означава,че някои от моделите на HTC смартфоните с Android OS да включат втора операционна система WP8 OS.

Това е едно логично и прагматично предложение на Microsoft. Компанията има за цел да разпространи своята операционна система. Според информатори от компанията, двете компании HTC и Microsoft са направили още няколко срещи в Китай, в края на месец септември, за да превърнат проекта си в реалност, и той да не остане просто изречени думи. Това „съжителство“ между двете операционни системи, ще си струва да бъде пуснато в експлоатация и изпробвано. Това би била невероятна иновация за следващото поколение на HTC смартфоните. В света на мобилните телефони може да очакваме всичко. Напълно допустимо е в близкото бъдеще да бъде представен телефон с три операционни системи. Ще дойде и това време по-рано отколкото си мислим.

Все още не се знае как бъдещите HTC мобилни телефони ще работят с двете операционни системи и дали превключването между тях ще бъде елементарно или трудно. Детайлите около тази част на проекта, най-вероятно ще бъдат съобщени при същинското излизането на този „хибрид“ на пазара.

Говори се, че ако HTC приеме предложението на Microsoft, Microsoft най-вероятно ще предложи примамливи, ниски цени за своята операционна система, за да засили развитието на компанията и на проекта.

Публикувано в Технологии с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.