От къде да си набавяме чист протеин

Протеинът е основен градивен елемент на храненето. Важно е да получавате достатъчно протеини в диетата си, за да си гарантирате, че вашите органи и системи функционират правилно. Има много видове фитнес храни, които са с мега високо съдържание на хубав чист протеин, и трябва да се използват за увеличаване на протеиновия прием в диетата. Обикновеният човек се нуждае от около 50 до 60 грама протеин на ден. Повечето хора в развитите страни нямат проблем да си осигурят достатъчно протеини в диетата си, но ако сте на нисковъглехидратна диета, или сте атлет, то със сигурност имате нужда от повишен протеинов прием, както и от доверен онлайн магазин за хранителни добавки

Протеин от месо
Много хора се спират първо на месото, когато започват търсенето на ултра богати на протеини фитнес храни. Говеждото, свинското, пилешкото, пуешкото, рибата и други животински източници са “заредени до горе“ с чисти протеини. Според специалистите, протеините които идват от месото, са известни с израза „пълен чист протеин“, защото тези видове протеини предоставят на човешкото тяло, всички незаменими аминокиселини. Това са чисти аминокиселини, които вашето тялото не може да произведе.
Протеини от яйца и млечни продукти
Яйцата и млечните продукти са източници на пълноценен, чист протеин. Млякото, сиренето, изварата, сметаната и киселото мляко са чудесен начин да повишите протеините в диетата си. Например, половин чаша извара има 15 грама протеин, а едно голямо яйце има около шест грама протеин.
Растителни протеини
Някои хора предпочитат да получат дневния си прием на протеини на растителна основа, без животински източници. Тофуто, соята, суровите хубави ядките и българските бобови култури и растения са храни, които съдържат протеини, въпреки че тези видове протеини са известни като „непълна протеини.“ В непълните протеини липсват 1,2,3 или много повече от най-основните чисти аминокиселини, които образуват пълноценния протеин.
Протеинови добавки

Ако сте на високо протеинова диета, добрите протеиновите добавки може да бъдат икономически ефективен начин за получаване на големи количества протеини, които иначе е трудно да се получат от хранителните източници. Тъй като са получени от качествени протеинови храни, добавките с протеини съдържат пълни протеини с всичките хубави аминокиселини, от които се нуждае тялото на спортиста за добро здраве. Тези добавки предлагат удобство, лесни са за приготвяне, и можете да ги смесвате с храни като извара и тестени изделия. Добавките с протеини са лесен начин за получаване на дневния прием на протеини, без непрекъснато да изчислявате съдържанието на протеин в различните храни. Фактите показват също така, че приемът на протеинови добавки може да осигури широк спектър от ползи за здравето.
хранителни добавки

Публикувано в Онлайн магазини с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.