Избор на професионална козметика за лице според типа на кожата

Качествената професионална козметика не се предлага в обикновенните магазините за козметика. Добрите козметични салони закупуват продуктите от специализирани представители и производители на професионална козметика за лице и тяло, като популярната марка Jean d’Arcеl. Марката предлага богата гама от иновативни и ефикасни продукти, които са вдъхновени от чистата сила на природата и включващи в състава си най – качествените масла и емулсии. Насладете се на уникалната комбинация между натурални съставки и иноваторски технологии.

В основата на доброто качество на предлаганите продукти са заложени множество лабораторни тестове, анализи и разработки. Марката професионална козметика за лице работи в тясно сътрудничество с най – добрите козметични и спа салони. В процеса на сътрудничество козметиците получават задължително обучение за работа и предлагане на висококачествената професионална козметика.

Предимствата й спрямо останалите видове са безспорни, а съвременното производство е съпътствано с различни видове, тестове, анализи и сертификати, които удоствоеряват използваните съставки, предназначението на продукта, резултатити и друга важна за продукта информация.

Всяка добра козметична компания предлага богата гама от продукти, съобразени с различните типове кожа на лицето. Различните видове кожа се нуждаят от различни видове грижи. Точно за това е много е важно да знаете какъв е вашия тип кожа, за да можете да полагате правилните грижи за нея.

Ето някои от различните типове и техните описания:

  • Суха кожа

Този тип кожа е много суха и създава чувство на дискомфорт и опънатост. Понякога е много чувствителна и предизвиква сърбеж. Сухата кожа трябва да бъде хидратирана редовно с подходящи козметични продукти. Препоръчителни са богати хидратиращи кремове и лосиони.

  • Мазна кожа

Мазната кожа обикновено изглежда лъскава и има видимо омазнена текстура. Този тип кожа е предразположен към образуване на акне. Съществува специална професионална козметика за лице, която се грижи за нуждите и лечението на мазната кожа.

  • Нормална кожа

Този тип кожа е дар. Тя не е прекалено мазна или прекалено суха. Нормалната кожа изглежда достатъчно хидратирана, здрава и жизнена, но това не означава, че тя се нуждае от полагането на по – малко грижи, спрямо останалите типове. За нуждите на нормалната кожа има серии козметични продукти с почистващо, ексфолиращо, тонизиращо и хидратиращо действие.

Кожата на лицето при повечето хора е съчетание между два различни вида. Комбинацията на кожата често се характеризира с наличието на омазнена „Т –зона“, която обхваща челото, носа и брадичката. Сухите участъци на кожата са около бузите, очите и устата. Това съчетание между различните типове кожа, изисква ефикасно и съчетано лечение. Хората имащи комбинирана кожа, могат да използват подходящи за тях продукти от качествената професионална козметика за лице на Jean d’Arcel.

Повече за козметичните серии и техните съставки можете да видите тук.

Публикувано в магазини и продукти с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.